Întrebări frecvente

Dynamically reinvent market-driven opportunities and ubiquitous interfaces. Energistically fabricate an expanded array of niche markets through robust products.

KNOWLEDGE IS THE PATH TO SUCCESS

Întrebări uzuale
de la pacienți

Vă prezentăm câteva răspunsuri la întrebări comune pe care fiecare dintre dvs. le căutați.


 • Cum pot face programare?
 • Oferiţi garanţie pentru lucrările dentare?
 • Aveţi contract cu CASMB?
 • Cum pot face plata?
 • Când trebuie să ma prezint la stomatolog?
 • Sunt însărcinată, pot merge la stomatolog?
 • Cât de des trebuie să îmi schimb periuţa de dinţi?
 • Cât durează execuția unei lucrări dentare?
 • Cât costă un aparat dentar?
 • Implant dentar sau lucrare protetică fixă?
Cum pot face programare?

Din respect pentru timpul fiecăruia, programarea este importantă pentru noi şi necesită să fie efectuată din timp. Programarea se poate efectua la numerele de telefon afişate în secţiunea de contact cât şi prin formularul de programare online aflat pe site.

Odată cu programarea veţi putea primi şi informaţii cu privire la procedurile stomatologice, preţ, garanţie, fonduri CASMB, etc.

Oferiţi garanţie pentru lucrările dentare?

Pentru că dorim să oferim servicii de calitate, facem tot ce ne stă în putinţă să ne autodepăşim. Clinica Megadent oferă un certificat de garanţie de 2 ani pentru orice lucrare efectuată în clinica.

Prin certificatul de garanţie asigurăm pe fiecare de profesionalismul nostru şi durabilitatea procesului medical.

Aveţi contract cu CASMB?

Da. Clinica Megadent se află în contract cu CASMB. Pentru că plafonul garantat este limitat şi procedurile decontate sunt limitate, vă rugăm să sunaţi înainte pentru informaţii şi/sau programare.

Cum pot face plata?

Plata se poate face prin numerar, cu cardul (suma intreaga sau in rate) sau direct in cont prin transfer bancar.

Când trebuie să ma prezint la stomatolog?

Controlul stomatologic trebuie făcut de cel puţin 2 ori pe an pentru prevenţie. În cazul în care apare durerea, trebuie să mergi imediat la un medic dentist.

Sunt însărcinată, pot merge la stomatolog?

Desigur, femeile însărcinate pot beneficia de tratamente stomatologice. Este de preferat evitarea tratamentelor stomatologice invazive în primul şi ultimul trimestru de sarcină.

Cât de des trebuie să îmi schimb periuţa de dinţi?

Periuţa de dinţi trebuie schimbată odată la 3 luni, deoarece perii ei se tocesc şi nu mai este la fel de eficientă.

Cât durează execuția unei lucrări dentare?

În cazul coroanelor, punților este necesar să vă prezentați în jur de 2-3 ori la cabinet. Acesta este valabil și pentru lucrările de protetică dentară fără metal sau cele clasice metalo-ceramice.
Aplicarea implantului este urmat de o perioadă de vindecare/osificare (aprox. 3-6 luni, după caz), modelarea gingiilor (7-10 zile), apoi pentru aplicarea lucrării finale de protetică dentară este necesar să vă prezentați la 2-3 ședințe.
Realizarea protezelor mobile se efectuează în 4 ședințe. Este important să menționăm, că în cele mai multe cazuri putem realiza proteză temporară pe loc, așadar nu va trebui să părăsiți cabinetul fără dantură!

Cât costă un aparat dentar?

Costurile unui aparat dentar variaza în limite largi în funcţie de numeroşi factori. În principiu există un cost iniţial care include aparatul dentar şi montarea acestuia, precum şi costurile ulterioare legate de controalele periodice când se fac activările aparatului pentru ca dinţii să se deplaseze.

De obicei costul iniţial este cel la care se raporteaza pacientul cât şi medicii pentru ca el reprezintă cel mai mare procent din întreg tratamentul.

Implant dentar sau lucrare protetică fixă?

Atunci când ne lipsesc dinţi, soluţia cea mai bună este implantul dentar. O lucrare protetică fixă este o rezolvare mai rapidă dar invazivă pentru că implică devitalizarea dinţilor limitrofi ai spatiului edentat. Concomitent, osul corespunzător spaţiului edentat continuă să se atrofieze, pe când un implant va continua să transmita forţele fiziologic în os, menţinându-i în timp volumul. Recomandăm, inserarea de implanturi cu condiţia ca pacientul să fie pe deplin conştient de necesitatea menţinerii unei igiene dentare ireproşabile şi a controalelor periodice (din 6 in 6 luni) la dentist pentru detartraj şi periaj profesional.


Ne pasă de voi

Feedback-ul vostru este foarte important pentru noi. Sunteți bineveniți să ne transmiteți sugestiile voastre prin viu grai sau eventual să ne scrieti un email.


ADRESA

B-dul D. Cantemir nr. 19
Bl. 5, sc. B, ap. 32, S4
Bucureşti 040235


SUNĂ-NE

021-331-02-02
0754-047-047


SCRIE-NE

office@clinicamegadent.ro


RĂSPUNSURILE NOASTRE

Intrebări
frecvente

Răspunsuri la întrebările dvs.

 • La cât timp pot mânca după o intervenție/anestezie?
 • Când am nevoie de un tratament endodontic?
 • Cât de sigură este sterilizarea?
 • Când trebuie copilul meu să fie văzut de medicul ortodont?
 • Este vreodată prea târziu pentru o persoană să poarte aparate ortodontice?
La cât timp pot mânca după o intervenție/anestezie?

Depinde de procedura medicală. Pentru carii, cimentări lucrări definitive sau orice lucrare neinvazivă sau minim invazivă fără anestezie, vei putea mânca imediat.

În situația în care a fost necesară anestezia îți recomandăm prudență până trece efectul anesteziei, pentru a evita mușcarea obrazului.

Când am nevoie de un tratament endodontic?

Un tratament endodontic este necesar atunci cand la nivelul dintelui apare durere, sensibilitate prelungita la rece și la cald, la atingere și mestecat. Poate să mai apară și decolorarea dintelui, umflatura gingiei în dreptul dintelui precum și (în unele cazuri) imflamarea ganglionilor din jurul gâtului și al capului.

Cât de sigură este sterilizarea?

Sănătatea pacienților noștri este primordială. De aceea sterilizarea este foarte importantă pentru clinica noastră. Pentru aceasta folosim echipamente moderne de sterilizare a tuturor instrumentelor medicale.

Folosim dezinfectanți foarte puternici pentru igiena medicilor si asistentelor, pentru fiecare suprafață de contact, cât și pentru instrumentarul utilizat. Ulterior instrumentarul este sterilizat complet in Autoclav.

Când trebuie copilul meu să fie văzut de medicul ortodont?

Vârsta ideală pentru primul control ortodontic este între 6 și 7 ani. Problema frecventă a copiilor cu vârsta între 3 și 11 ani este lipsa de spațiu la erupția dinților permanenți pentru alinierea acestora, întrucât dinții permanenți nu au loc, fiind mai mari decât cei de lapte, și au tendința să iasă fie în fața, fie în spatele spațiului, fie strâmbi.

Cauzele pot fi: o respirația incorectă, creșterea insuficientă a maxilarelor, prezența polipilor, a amigdalelor hipertrofice, a obiceiurilor de sugere de deget și de introducere a diverselor obiecte în gură, deformând oasele. O altă cauză poate fi genetică.

40-50% dintre cazurile de lipsă de spațiu sunt ereditare, restul fiind dobândite dintr-o nefuncționare corectă a sistemului respirator, de deglutiție și a obiceiurilor vicioase.

Este vreodată prea târziu pentru o persoană să poarte aparate ortodontice?

Nu! Pentru că dinții sănătoși pot fi mișcați la orice vârstă, medicii ortodonți pot îmbunătăți ocluzia și zâmbetul, practic oricui, de altfel este comun că medicii ortodonți să trateze pacienți de 50-60 de ani sau mai mult.


TELEFON

021-331-02-02


ADRESA NOASTRA

B-dul Dimitrie Cantemir nr. 19
Bl. 5, sc. B, ap. 32, sector 4
Bucureşti 040235


DOCTOR DEDICAT

Contactează-ne şi obţine un doctor dedicat potrivit nevoilor tale.

WE CARE, WE CAN

WE CARE, WE CAN