Implanturi dentare

Metodă modernă şi eficientă de tratament chirurgical pentru înlocuirea dinţilor lipsă. Implanturile dentare se pot folosi atât dacă lipsește un singur dinte cât și în cazul lipsei mai multor dinți până la toti dinții de pe arcadă.

Implanturi dentare

Metodă modernă şi eficientă de tratament chirurgical pentru înlocuirea dinţilor lipsă. Implanturile dentare se pot folosi atât dacă lipsește un singur dinte cât și în cazul lipsei mai multor dinți până la toti dinții de pe arcadă.
https://www.clinicamegadent.ro/wp-content/uploads/32611679_m_implant.jpg
https://www.clinicamegadent.ro/wp-content/uploads/dental-implant.jpg
https://www.clinicamegadent.ro/wp-content/uploads/sinus-lift.jpg

Implanturi dentare

Title:

Description:

implant (3d graphics)
Dental Implant Model
sinus lift

Implanturi dentare

Metodă modernă şi eficientă de tratament chirurgical pentru înlocuirea dinţilor lipsă. Implanturile dentare se pot folosi atât dacă lipsește un singur dinte cât și în cazul lipsei mai multor dinți până la toti dinții de pe arcadă.

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare se pot folosi atat daca lipseste un singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti pana la toti dintii de pe arcada.

Peste implanturile dentare se va confectiona o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila; uneori, la implanturile dentare se pot atasa aparate ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii.

In prima faza, este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a plasa implanturile dentare in interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor in organism se face printr-un proces numit osteointegrare, prin care implanturile dentare vor forma o legatura stransa cu osul maxilar.

Osteointegrarea are nevoie de o perioada de timp cuprinsa intre 3 si 6 luni.

Dupa perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este atasat implantului osos. Acest dispozitiv se numeste bont artificial sau capa de transfer. Bonturile artificiale vor sustine lucrarea protetica (coroana, punte, proteza) proiectata.

Implantologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu studiul implanturilor dentare.

Implantologia este o ramura stomatologica aparuta relativ recent, dar care, datorita cererii foarte mari de implanturi, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani. In cadrul implantologiei apar mereu noi tehnici, noi materiale, noi metode chirurgicale sau protetice menite sa creasca calitatea si rata de succes a implanturilor dentare.

Din aceste motive, tehnicile si solutiile folosite pot diferi foarte mult de la un practician la altul, de la o regiune sau tara la alta, fiecare medic implantolog folosind metodele cu care a obtinut cele mai bune rezultate.

Metode de tratament

De ce este importanta inlocuirea cat mai rapida a dintilor lipsa?

In urma extractiilor dentare (pierderii dintilor), in cavitatea bucala se vor forma mai multe spatii caracterizate prin lipsa unitatilor dentare. Acestea se numesc spatii edentate.
Daca nu sunt restaurate la timp prin lucrari dentare, in jurul acestor spatii se vor produce modificari ireversibile cu un efect negativ asupra sanatatii bucale.
In urma unei extractii dentare se pot produce urmatoarele modificari:

 • Dintii antagonisti sau opusi, notati cu a, vor migra vertical inspre locul extractiei. Aceasta migrare se produce pana cand dintele atinge gingia opusa sau un alt obstacol situat pe traiect.
 • Dintii vecini, notati cu v, se vor inclina spre spatiul edentat sau, dupa caz, vor migra cu tot corpul, micsorand cu mult aceasta bresa.

Aceste modificari duc la afectarea grava a functiilor aparatului dentar: masticatia, estetica si fonatia. Mai mult, dintii care au migrat pot suferii afectiuni parodontale sau carii de colet (vezi consecintele migrarii dintilor).

Spatiul necesar confectionarii lucrarii dentare se poate diminua sau poate disparea de tot. Orice lucrare protetica (inclusiv lucrarile pe implanturi) are nevoie de un spatiu suficient astfel incat dintii artificial sa poata fi modelati adecvat.

Dupa trecerea unei anumite perioade de timp, se poate ajunge la situatii care necesita tratamente preliminare complicate (si, de multe ori extrem de scumpe) sau efectuarea unor lucrari dentare de compromis cu calitati masticatorii si estetice precare. Sunt multe cazurile in care nu se mai pot confectiona lucrari dentare din cauza lipsei spatiului.

Odata ce bresa edentata este restaurata printr-o lucrare dentara, migrarea dintilor se opreste.

Implant dentar, coroană dentară sau punte clasică?

Pentru a inlocui dintii lipsa, puteti apela la o punte dentara clasica sau va puteti baza pe o restaurare pe implanturi dentare.
Mai mult, daca un dinte prezinta distructii avansate, acesta se poate restaura fie cu ajutorul unei coroane dentare, fie se va apela la extractia acestuia iar in locul lui se va pozitiona un implant.

In trecut, cand implanturile dentare nu erau inca disponibile, decizia era simpla. Astazi, implanturile reprezinta o solutie extrem de eficienta de restaurare a arcadelor dentare; totusi, este bine sa discutati avantajele si dezavantajele fiecarei solutii de tratament inainte de a lua decizia finala.

Avantajele implanturilor dentare

Marele avantaj al unui implant dentar este inlocuirea dintelui lipsa in cel mai natural mod posibil. Aceasta se datoreaza integrarii implantului in os printr-un proces numit osteointegrare.
Datorita acestui proces, restaurarile pe implanturi ofera multiple avantaje comparativ cu lucrarile traditionale (care nu se sprijina pe implanturi).

 • Implanturile dentare reduc incarcarea asupra celorlalte elemente din cavitatea bucala (dinti, gingii, os alveolar) deoarece ofera coroanelor, puntilor sau protezelor mobilizabile un suport independent.
  In acest fel, lucrarile care se sprijina pe implanturi nu vor exercita presiuni suplimentare asupra nici unui alt element din cavitatea bucala.
 • Implanturile dentare elimina necesitatea slefuirii dintilor vecini, operatiune absolut obligatorie daca bresa edentata va fi restaurata cu ajutorul unei punti dentare.Slefuirea dintilor poate duce la pierderea unor cantitati insemnate de tesut dentar sanatos si, uneori, chiar la devitalizarea dintilor.
 • Implanturile dentare conserva tesutul osos reducand procesul de resorbtie osoasa care ar avea ca rezultat reducerea dimensiunii verticale a maxilarelor.
 • Protezele pe implanturi permit pacientilor o masticatie mai eficienta si un vorbit mai clar. De asemenea, pacientii se vor obisnui mult mai repede cu o proteza sustinuta de implanturi decat cu o proteza totala traditionala.
 • Asigura o estetica deosebita si o stabilitate foarte buna a lucrarilor, iar adaptarea cu lucrarile pe implanturi se face foarte rapid.

Dezavantajele implanturilor dentare

Daca nu exista o contraindicatie generala sau locala, implanturile dentare au putine dezavantaje.

 • Este nevoie de o interventie chirurgicala pentru ca implanturile sa poate fi plasate in osul maxilar. Durata de vindecare, respectiv durata totala de executie a lucrarii poate fi mai lunga.
 • Costul unei lucrari pe implanturi este de obicei mai ridicat decat cel al unei restaurari care se sprijina pe dinti naturali.

Rata de succes a implanturilor dentare

Datorita evolutiei constante a implantologiei, rata de succes a unui implant dentar a crescut mult in ultimul timp. Implanturile dentare pozitionate in tesut osos sanatos au o rata de succes de 93 – 100% daca si lucrarea protetica este corect executata. Lucrarea protetica pe implanturi poate avea o durata de viata de 10 – 15 ani.

Exista mai multi factori de care depinde rata de succes a implanturilor.

Category
Servicii
Tip serviciu
Implantologie
Cost/Implant
Începând de la 499 Eur

Leave a Reply
WE CARE, WE CAN

WE CARE, WE CAN